© Gerhart Drijvers
Gerhart Drijvers D i r i g e n t  /  D o c e n t  /  H o o r n i s t  / A r r a n g e u r
Nieuws.

Nieuws en activiteiten

Op deze pagina een overzicht van de meest opmerkelijke en bijzondere activiteiten van Gerhart Drijvers.
Vanaf 24 juli dirigeert Gerhart het Zomerorkest Oostzaan 2018 Het Zomerorkest Oostzaan is een project harmonieorkest dat sinds 2010 in de zomervakantie repeteert en het project afsluit met een concert. Elk jaar staat er een andere dirigent voor het orkest en dit jaar is het Gerhart Drijvers. In zes repetities worden onder andere Goddess of fire van Steven Reineke en Shenandoah van Frank Tichelli ingestudeerd. Lees meer
Dirigent van een workshop tijdens het European Orchestra Festival in Bergen, Noorwegen Op 11 en 12 mei 2018 dirigeerde Gerhart een workshop tijdens het European Orchestra Festival in Bergen, Noorwegen. Uitgevoerd wordt de Suite Ancienne, opus 31 van Johan Halvorsen. Klik hier voor een video impressie. 25 orkesten vanuit heel Europa kwamen samen in Bergen. Tijdens het festival was niet alleen muziek van Beethoven en Mozart en Noorse muziek van Grieg en Halvorsen te horen maar ook vele andere stijlen zoals film- en moderne- muziek. Behalve het repeteren en spelen van concerten volgden de meer dan 1000 muzikanten workshops onder andere bij Gerhart. Meer over het festival.
Première schoolvoorstelling “Imad” Op 7 februari 2018 ging de schoolvoorstelling “Imad” in première waarvoor Gerhart de muziek heeft gearrangeerd. Na “Romeo & Julia” is dit de tweede voorstelling van de Stichting Educatieve Orkest Projecten waar hij de muziek voor uitgezocht en bewerkt heeft. Het verhaal gaat over Imad. Hij is gevlucht voor de oorlog in Syrië en terecht gekomen in Nederland, waar alles vreemd is en hij de taal niet spreekt. Desondanks maakt hij een Nederlandse vriend. Door middel van dit verhaal leren kinderen op hun niveau iets van de achtergrond van de vluchtelingen, respect voor andere culturen en begrip voor wat ze hebben meegemaakt.
Dirigent klarinetensemble “Hart van Hout” Op 28 januari en 10 februari 2018 dirigeerde Gerhart twee goed bezochte concerten van het project- ensemble “Hart van Hout”. 35 klarinettisten voerden onder andere Wind in de Reeds van Gordon Jacob, Ma mère l’oye van Ravel en Ouverture Tancredi van Rossini uit.
20 januari 2019, Nieuwjaarsconcert Fries Symfonie Orkest. Op 20 januari 2019 geeft het Fries Symfonie Orkest samen met de Friese troubadour Adri de Boer een heerlijk Nieuwjaarsconcert. Het orkest begeleidt Adri de Boer in sfeervolle arrangementen én onder leiding van Gerhart Drijvers. In de Ontmoetingskerk in Beetsterzwaag klinken zijn luisterliedjes zoals Oer it Waad en Oer alles skynt de sinne.
April 2019, Mattheus Passion in Alphen aan den Rijn In april 2019 dirigeert Gerhart Drijvers wederom de Mattheus Passion in Alphen aan den Rijn. Na edities in 2013, 2015 en 2017 brengt De Muziekfabriek weer projectkoren en -orkesten op de been. Dit keer wordt niet de volledige Mattheus Passion uitgevoerd, maar een selectie van de mooiste koorwerken en aria’s en met een verteller die het verhaal van Goede Vrijdag in het Nederlands brengt.
Najaar 2019, Nieuw project klarinetkoor Hart van Hout In voorjaar 2018 gaf het nieuwe klarinetkoor Hart van Hout twee uitverkochte concerten. In het najaar 2019 hoopt het projectensemble dit weer te herhalen, wederom onder leiding van Gerhart Drijvers. Uit alle windstreken komen klarinettisten op es-, bes- alt- bas- en contrabasklarinet samen om in enkele repetities een concertprogramma in te studeren.
19 januari 2020, Nieuwjaarsconcert Fries Symfonie Orkest Samen met zangeressen Lysbeth Riemersma en Sietske Kleine Schaars brengt het Fries Symfonie Orkest een gevarieerd programma onder leiding van dirigent Gerhart Drijvers. Het nieuwjaarsconcert vindt plaats in de Ontmoetingskerk, Beetsterzwaag en begint om16:00 uur. Lees meer
1   februari   2020   in   Breukelen   en   op   16   februari   2020   in   Alphen   a/d   Rijn concerten van het klarinetkoor Hart van Hout Het tweede project van klarinetensemble Hart van Hout wordt afgesloten met twee prachtige concerten o.l.v. Gerhart Drijvers als afsluiting van een halfjaar durend project. Ruim 45 klarinettisten uit de wijde regio brengen een afwisselend programma ten gehore. Het thema van dit concert is 'Licht'. Op het programma staan o.a.: Candide (Bernstein), Summertime (Gershwin), Lux Aeterna uit de film 'Requiem for a dream', nummers van Les Misérables en werken van Amerikaanse componisten Samuel Barber en Eric Whitacre. Samen met een koor uit Alphen aan den Rijn en mezzosopraan Martine Straesser wordt het prachtige ‘Urlicht’ uit de 2e symfonie van Mahler ten gehore gebracht. Meer informatie.
5 - 8 mei 2022 Plovdiv Bulgarije Net als in 2012 (Tallin), 2015 (Cremona) en 2018 (Bergen) zal Gerhart in 2022 weer dirigent zijn van één van de workshops tijdens het European Orchestra Festival. Het festival wordt dit keer gehouden in Plovdiv, Bulgarije en vindt plaats van 5 - 8 mei 2022. http://orchestrafestival.eu/
De nieuwe werkelijkheid Op 4 juli 2020 dirigeerde Gerhart Drijvers een opname van het Ave Verum van Mozart. Het orkest is RBO Sinfonia, het koor Christelijk Vocaal Ensemble Cantare. Doel van deze opname is te laten zien dat er wel degelijk muziek kan klinken en gehoord kan worden in tijden dat regels omtrent bijvoorbeeld afstand houden een belangrijk onderdeel zijn geworden van ook de podiumkunsten.
Conforto: “Grootse muziek in kleine setting” Toen het door de regels rond Corona moeilijker was geworden, vanwege de toegestane aantallen, musici en publiek bij elkaar te brengen heeft Gerhart Drijvers het initiatief genomen ‘grootse’ muziek in kleine bezetting ten gehore te brengen. Het ensemble Conforto speelt om te troosten, te verbinden en met de blik op de toekomst gericht. “Grootse muziek in kleine setting”, www.conforto-ensemble.nl